Martí Martínez Mena Escrit per  Martí Martínez Mena dimecres, 13 de juliol de 2011 13:32
Publicat a Vida sana i segura

Mantenim el compromís d’ajudar als més vulnerables en temps de crisi

La Creu Roja facilita l'accés al Servei de Teleassistència per aquells usuaris que no poden fer front a les despeses inicials per donar-se d'alta al Servei. Mantenim el compromís d'ajudar als més vulnerables en temps de crisi.


El dia a dia per a la societat i les persones del nostre entorn, és evident que s'ha complicat per la crisi, els fills i familiars dels usuaris que en molts casos els ajudaven a pagar el servei, ara no ho poden fer i pels usuaris que ja els hi suposava un esforç, ara els hi és impossible.

 

Cal tenir en compte que en alguns casos són els usuaris els que han d'ajudar als fills i no a la inversa, donat que aquests ara no tenen feina.

 

En el servei de Teleassistència varem observar que aquestes dificultats en molts casos afectaven molt en el moment de fer la despesa inicial per l'accés al servei, quan s'ha de fer front a unes despeses puntuals com el Dipòsit i l'alta. Per molts dels nostres usuaris aquest fet implica haver de fer una bestreta de diners de cop i important per ells, que a vegades els pot dificultar o privar d'accedir al Servei, mentre la quota mensual la poden anar assumint, tal i com ens ho han manifestat en diverses ocasions.

 

L'objectiu principal és que aquesta quota inicial no sigui impediment per accedir al servei.


Des de Creu Roja hem volgut posar a disposició dels ciutadans una opció complementària a l'oferta pública,que pogués facilitar l'accés a les persones amb dificultats econòmiques però que actualment no tenen cobertura immediata per l'enlentiment del desplegament dels serveis públics en el marc de la crisi socioeconòmica que estem vivint. Cal recordar que el servei té principalment un caràcter preventiu que permet tenir majors nivells de seguretat i tranquil·litat en el domicili, doncs,el fet de no poder disposar de l'atenció adequada en un moment determinat, pot generar major vulnerabilitat o situacions de major risc innecessaris.

 

Aquesta campanya l'hem volgut fer comptant amb els principals protagonistes del nostre servei, els nostres usuaris , als que aprofito per transmetre el meu sincer agraïment per la col·laboració desinteressada .

La Carmen, la Vicenta, la Concepció i el Josep ens varen rebre a casa seva amb les portes ben obertes, varem poder compartir una agradable estona amb ells i en tot moment es varen mostrar molt contents de poder fer aquesta col·laboració amb la nostra entitat. Jo vaig tenir la sort de poder estar a la gravació i la realització de fotografies pel material gràfic a casa de la Vicenta i la Concepció i la veritat és que per mi va ser un plaer poder parlar personalment amb elles i sentir com el servei els hi està oferint aquell acompanyament i tranquil·litat que tant valoren, i com el nostre servei ha esdevingut com un membre més de la família... doncs fets com aquests ens recorden el veritable motiu pel que cada dia treballem per aconseguir la màxima qualitat de servei i ens anima a continuar-ho fent.

 

Des de Creu Roja, el nostre repte és estar cada cop més a prop de les persones i la seva col·laboració ens anima a continuar fent la nostra feina amb il·lusió i esperit de millora.

 

La raó de ser del Servei de Teleassistència és estar sempre al costat de tots els nostres usuaris i usuàries les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

Comentaris

Deixeu un comentari

Comproveu que heu introduït tota la informació (*) requerida on sigui necessària.
Està permesa la introducció de codi HTML bàsic.