Susanna Roig Canals Escrit per  Susanna Roig Canals dijous, 7 de juliol de 2011 21:03
Publicat a Vida sana i segura
( 0 vots )
Etiquetat sota

Teleassistència: de la utopia al repte i a la realitat

No fa tants anys, parlar del servei de Teleassistència Domiciliària era tot un repte per a uns i quasi una utopia per a uns altres.
Hi havia grans dubtes sobre la utilitat del servei, sobretot en relació a l'acolliment que podia tenir un servei basat en una nova tecnologia destinat a un col·lectiu com el de les persones grans, poc avesat a la seva utilització i, en principi, amb certa reticència als canvis.
De fet, en els inicis del servei de Teleassistència, hi havia persones que no tenien ni telèfon fix a casa seva, pel que aquesta tecnologia els suposava l'inici, a més de la prestació del servei, del contacte amb la telefonia.
Però el temps ha donat la raó a la perseverança de les institucions, administracions, voluntariat i professionals que vam apostar per introduir la tecnologia al servei de les persones més vulnerables. La Creu Roja a Catalunya va ser una de les pioneres que va iniciar el servei fa més de 20 anys, esdevenint un dels principals dels programes d'atenció a les persones grans de la institució. L'any 2010 s'han atès a quasi de 15.000 persones grans amb 688.000 intervencions realitzades pel Centre de Coordinació de la Creu Roja a Catalunya.


En aquests moments ja podem parlar que el Servei de Teleassistència ha passat de ser un projecte innovador a una realitat, fet que ha suposat que esdeveningui un servei bàsic i necessari per una població que, cada cop més envellida, vol viure en el seu entorn el màxim de temps possible, amb uns bons estàndards de qualitat de vida, mantenint la seva autonomia i independència i sense renunciar a la seguretat que els proporciona saber que, tant sols prement un botó, un equip humà vetllarà per ajudar-lo davant de qualsevol necessitat.
Avui, després de 21 anys al servei de les persones, ens és grat de poder presentar una nova campanya de promoció del Servei de Teleassistència per donar a conèixer a la població en general el seu caràcter preventiu, i sobretot poder-ho fer amb els autèntics protagonistes d'aquesta història, persones usuàries del servei que estan confiant amb la institució per tal de poder-los proporcionar seguretat i tranquil·litat en el seu domicili. En aquest cas els protagonistes són la Carmen, la Vicenta, la Concepció i el Josep, als quals agreixo molt sincerament el fet d'haver acceptat participar en aquesta campanya donant el seu testimoniatge, i especialment per la seva paciència i amabilitat durant tot el rodatge.
A la vegada, destacar que aquesta campanya té vocació de donar resposta a les necessitats de la gent gran que pugui estar passant dificultats a causa de la crisi socioeconòmica facilitant-los la contractació, especialment tenint en compte l'alentiment de les altes a nivell públic en el context actual. La iniciativa, que neix com a complement al servei públic, s'adreça especialment a persones grans que compleixin algunes de les següents condicions: tenir rendes iguals o inferiors a 910€, que visquin soles o en parella, que cobrin una pensió no contributiva o de viduïtat, o que hagin de fer front a càrregues d'habitatge.
La campanya informativa consisteix en la presentació d'un espai web on es pot obtenir més informació del servei i de les noves condicions de contractació, a més de vídeos amb els testimonis i altres material relacionats. També a través de les diferents xarxes socials, es donaran missatges informatius, promocionals i amb consells per a la gent gran durant l'estiu. Els missatges s'adrecen especialment als familiars de les persones usuàries, que són aquells que més cerquen un servei d'aquestes característiques per la tranquil·litat que la prestació els ofereix.
Esperem que a través de la campanya puguem donar a conèixer la part més humana d'un servei on la tecnologia únicament és el mitjà per aconseguir uns valors tant necessaris com l'autonomia, seguretat i tranquil·litat.

Vídeo

Llums tènues Incrusta Incrusta aquest vídeo al lloc

Articles relacionats

Teleassistència Creu Roja, bon dia!

Teleassistència Creu Roja, bon dia!

Són les 9 del matí. Em calço l'armilla vermella, em poso els cascos i engego l'ordinador. Som-hi! Encara tinc el regust del cafè a la boca i miro per la finestra: cel amb núvols i xafogor. Uf! El dia promet. "Nena em fa mal tot, estic com el temps!".  Per als operadors de teleassistència, no tots els dies són iguals al Centre de Coordinació. Se [...]
16 d'agost de 2011
Escrit per Diana Peix

Comentaris

Deixeu un comentari

Comproveu que heu introduït tota la informació (*) requerida on sigui necessària.
Està permesa la introducció de codi HTML bàsic.