Creu Roja Joventut Escrit per  Creu Roja Joventut dijous, 8 de setembre de 2011 10:03
Publicat a Una creu roja forta
( 1 Vota )
Etiquetat sota

Escola d’Estiu– La Fageda 2011

Post escrit per la Sara i la Carla, voluntàries de Creu Roja Joventut i participants de l’Escola d’Estiu.

Nou dies de formacions, tallers, activitats i convivència ens han unit aquest estiu a una seixantena de voluntaris i voluntàries de tot l'Estat a la Fageda 2011.

 

Durant l'Escola d'Estiu, que ha aplegat voluntariat de Creu Roja Joventut d'arreu de l'Estat, hem tingut l'oportunitat de formar-nos en els programes de Promoció i Educació per a la Salut, Participació, Intervenció i Inclusió social i Perspectiva de Gènere i Coeducació.

 

En cadascuna de les formacions, hi hem participat gent de totes les comunitats i hem pogut compartir experiències personals que ens han passat en intervencions de Creu Roja Joventut dels diferents programes on ens formàvem.

 

A més a més, per complementar les formacions, s'han realitzat tallers de gestió local, de parlar en públic, de creativitat i de treball en equip. Per posar en pràctica el taller de parlar en públic, es va realitzar una roda de premsa fictícia entre totes i tots els participants i vam poder viure de primera mà què se sent davant d'una càmera i de periodistes posant-nos al límit de les nostres possibilitats. Els nervis van estar recompensats per l'esforç que hi vam posar tots i totes en la seva realització i l'aprenentatge de l'estona de gravació.

 

Per implicar en major grau, les persones participants es van crear tres equips de treball: l'equip d'informació, el lúdic i el de convivència. Aquests equips ens van regalar moments únics durant els dies viscuts a la Fageda amb informatius d'última hora, on se'ns explicaven els fets més rellevants viscuts durant el dia, jocs de coneixença, en equip i entre altres, tribunals de convivència i grans vetllades com "La gran festa", on vam poder passar grans moments de riures i d'aprenentatge tots units.

Totes les persones que hi van participar vam gaudir d'un dia de visita per Barcelona, mitjançant l'activitat de geocaching, que ens dirigia pels llocs més emblemàtics del centre de la capital. Aquesta activitat la vam realitzar separant-nos en 4 equips diferents i, per treballar amb les noves tecnologies, vam utilitzar el Twitter amb el hashtag de la Fageda2011 per localitzar-nos entre nosaltres i saber el lloc on ens situàvem, fent-nos una fotografia d'equip i del material del Som.Nit, situat en cada punt on ens dirigíem.

 

Sembla com si hagués estat ahir el dia que ens saludàvem tots i totes a l'Estació de Sants, com si ens coneguéssim de tota la vida, saludant-nos, rient-nos, cantant plegats i tenint cadascú i cadascuna uns valors que ens han fet créixer com a persones a tots i a totes a la FAGEDA 2011.

 

Cadascuna d'aquestes persones que hem pogut gaudir d'uns dies plegats ens enduem a casa records que sempre estaran amb nosaltres: des d'una cançó, una mirada, un company o companya, un joc, una expressió...alguna cosa que fa que recordem aquesta Escola d'Estiu, com el principi d'un llarg camí a Creu Roja Joventut.

 

I per acabar, agrair infinitament a les comunitats des d'on s'han desplaçat participants de Creu Roja Joventut fins a Barcelona per compartir aquest dies tots junts i viure moments d'intercanvi d'experiències, idees, il·lusions, somriures... i, en definitiva, unir-nos en el sentiment de Creu Roja Joventut.

Comentaris

Deixeu un comentari

Comproveu que heu introduït tota la informació (*) requerida on sigui necessària.
Està permesa la introducció de codi HTML bàsic.