Òscar Velasco Escrit per  Òscar Velasco dimarts, 17 de maig de 2011 12:00
Publicat a Una creu roja forta
( 1 Vota )
Etiquetat sota

Una nova manera d’explicar la nostra tasca

Per Òscar Velasco i Blaya, Director de Comunicació de la Creu Roja a Catalunya

“Una crida així s’adreça tant a les dones com als homes, tant a la princesa asseguda als esglaons d’un tron com a l’humil serventa òrfena i abnegada, o a la pobra vídua sola en la vida i que  desitja dedicar les últimes forces al bé dels altres; s’adreça tant al general o al mariscal de camp com al filantrop i a l’escriptor que pot, des del fons del seu gabinet, tractar amb talent, a través de les seves publicacions, una qüestió que afecta tota la humanitat i, de forma particular, cada poble, cada comarca, fins i tot cada família”.

Henry Dunant, Record de Solferino, edició catalana. Barcelona, gener 2010

 

Quan el fundador de la Creu Roja, Henry Dunant, el 1862, va escriure des de Ginebra l’exitós  llibre que havia de ser la principal eina de difusió de la seva idea de crear societats d’auxili per a mitigar els estralls de les guerres, Record de Solferino, ja tenia molt clar quin havia de ser el paper de la comunicació en la dispersió de la seva llavor. Al cap de 152 anys, aquella idea va esdevenir el major actor humanitari al món: el Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

 

Dunant escull com a elements transmissors vàlids del seu missatge i de la seva missió totes les persones, sigui quina en sigui la condició social, gènere, la seva ubicació geogràfica o situació personal. Però aleshores ja tenia ben clar i definit el rol propagador de la comunicació

I precisament això, aquest esperit primigeni en la difusió del nostre missatge i de la nostra acció, és el que volem recuperar amb el llançament del nou Blog de la Creu Roja a Catalunya.

Perquè un Blog no és res més que un espai en el qual qualsevol membre de la Creu Roja o algú que en sigui afí pugui deixar la seva opinió, la seva visió personal sobre un fet que consideri interessant i que es vinculi amb l’acció humanitària directa de la Creu Roja.

Encetem, així doncs gràcies a aquest Blog, una nova etapa en la qual la comunicació de la Creu Roja haurà d’evolucionar del tractament institucional vigent a una narració personal interactiva, digital i dialèctica del dia a dia d’aquesta organització. Molta sort!

 

 

Articles relacionats

Vídeo de benvinguda i de presentació del Blog de la Creu Roja

Vídeo de benvinguda i de presentació del Blog de la Creu Roja

Vídeo de benvinguda i de presentació del Blog de la Creu Roja per part de Josep Marquès, president de la Creu Roja a Catalunya. [...]

Comentaris

Deixeu un comentari

Comproveu que heu introduït tota la informació (*) requerida on sigui necessària.
Està permesa la introducció de codi HTML bàsic.