Vida sana i segura

16
de 12:15

Teleassistència Creu Roja, bon dia!

Són les 9 del matí. Em calço l'armilla vermella, em poso els cascos i engego l'ordinador. Som-hi! Encara tinc el regust del cafè a la boca i miro per la finestra: cel amb núvols i xafogor. Uf! El dia promet. "Nena em fa mal tot, estic com el temps!".
 

Per als operadors de teleassistència, no tots els dies són iguals al Centre de Coordinació. Seguim els protocols d'actuació establerts, tot va codificat, però aquí no tot és imprevisible. Hem de cuidar i atendre més de 10.000 usuaris, la majoria persones grans i moltes d'elles tenen dèficit auditiu i visual o problemes de mobilitat, o bé són malalts crònics, hipocondríacs... Una gran part estan sols a casa i busquen en nosaltres "carinyo", comprensió i companyia. Amb els anys, he après a fer servir el sentit comú, a tractar-los com si fossin els meus propis avis, a transmetre serenitat i tranquil·litat.

Escrit per Diana Peix
Publicat a Vida sana i segura

Mantenim el compromís d’ajudar als més vulnerables en temps de crisi

La Creu Roja facilita l'accés al Servei de Teleassistència per aquells usuaris que no poden fer front a les despeses inicials per donar-se d'alta al Servei. Mantenim el compromís d'ajudar als més vulnerables en temps de crisi.


El dia a dia per a la societat i les persones del nostre entorn, és evident que s'ha complicat per la crisi, els fills i familiars dels usuaris que en molts casos els ajudaven a pagar el servei, ara no ho poden fer i pels usuaris que ja els hi suposava un esforç, ara els hi és impossible.

 

Cal tenir en compte que en alguns casos són els usuaris els que han d'ajudar als fills i no a la inversa, donat que aquests ara no tenen feina.

Publicat a Vida sana i segura

Teleassistència: de la utopia al repte i a la realitat

No fa tants anys, parlar del servei de Teleassistència Domiciliària era tot un repte per a uns i quasi una utopia per a uns altres.
Hi havia grans dubtes sobre la utilitat del servei, sobretot en relació a l'acolliment que podia tenir un servei basat en una nova tecnologia destinat a un col·lectiu com el de les persones grans, poc avesat a la seva utilització i, en principi, amb certa reticència als canvis.
De fet, en els inicis del servei de Teleassistència, hi havia persones que no tenien ni telèfon fix a casa seva, pel que aquesta tecnologia els suposava l'inici, a més de la prestació del servei, del contacte amb la telefonia.
Però el temps ha donat la raó a la perseverança de les institucions, administracions, voluntariat i professionals que vam apostar per introduir la tecnologia al servei de les persones més vulnerables. La Creu Roja a Catalunya va ser una de les pioneres que va iniciar el servei fa més de 20 anys, esdevenint un dels principals dels programes d'atenció a les persones grans de la institució. L'any 2010 s'han atès a quasi de 15.000 persones grans amb 688.000 intervencions realitzades pel Centre de Coordinació de la Creu Roja a Catalunya.

Etiquetat sota
Escrit per Susanna Roig Canals
Publicat a Vida sana i segura

No t'oblidis d'Haití

Amb aquesta frase l'humorista Forges ha estat recordant-nos a totes i tots que els desastres naturals deixen de ser notícia passats uns dies o setmanes. No obstant això, les persones que han sofert les conseqüències del desastre han d'afrontar diàriament el repte de recompondre les seves vides. Per aquesta raó des de Creu Roja  no ens oblidem d'Haití, i seguim treballant, com el primer dia, perquè la reconstrucció i els processos de rehabilitació obrin la porta a un desenvolupament humà sostenible que permeti millorar les condicions de vida de les persones haitianes. Exemple d'això és el projecte d'Allotjament Progressiu que s'està executant a Leogane, una de les zones més afectades pel sisme on ja s'han instal·lat prop de 2700 estructures que donen una solució d'habitatge digna a les famílies. I tenim el compromís d'arribar a 5100 estructures, i acompanyar a les comunitats en el seu procés de recuperació i desenvolupament durant 5 anys més, com a mínim. No ens oblidem d'Haití.

Etiquetat sota
Escrit per Ramón Jané
Publicat a Vida sana i segura

Els 10 més llegits

Últims comentaris