Héctor García Escrit per  Héctor García dimecres, 14 de desembre de 2011 18:30
Publicat a Salvar vides
( 13 vots )
Etiquetat sota

Els Primers Auxilis salven vides

Fins fa una setmana, en Toni veia el primers auxilis d'una manera totalment diferent a la d'ara. Per interès propi, va decidir formar-se en aquesta temàtica, per poder ajudar els altres.

 

I així va ser. Pocs dies després de fer la formació, a la feina, un dels seus companys es va desplomar a terra. Tots van cridar a en Toni, sabien que havia fet aquest curs...

 

Va veure el seu company convulsionant i, després de protegir-se ell, a la víctima i a l'entorn - que són les indicacions bàsiques davant d'una situació com aquesta-, va trucar al telèfon d'emergències (112) per alertar i informar de la situació. Al 112, li van demanar més informació del que estava succeint per poder enviar el recurs més adient.

 

La conducta PAS (Protegir, Alertar i Socórrer), fàcil de recordar, resumeix totes les pautes d'actuació que cal tenir en compte, d'una forma senzilla, però útil. En Toni va seguir aquestes pautes, mentre era allà, en tot moment al costat del seu company, fins que va arribar l'ajuda. A més d'això, va transmetre indicacions clares i tranquil·litat als altres.

 

No penseu que, en aquesta situació, ens podem veure nosaltres mateixos qualsevol dia? Cada vegada més, aquest tipus de formació comença en forma de tallers des del millor lloc: l'escola. Però encara ens queda molt camí per recórrer.

 

Aprendre nocions bàsiques de primers auxilis va ser qüestió d'hores, salvar una vida, qüestió de minuts. Gràcies, Toni.

Comentaris

 • 1 Xavier Sanchez
  escrit per Xavier Sanchez divendres, 16 de desembre de 2011 07:36

  Voldria saber, horaris i preus per fer aquest curset. Gràcies

 • 2 H. Garcia
  escrit per H. Garcia divendres, 16 de desembre de 2011 23:36

  Hola Xavier,

  Pots trobar informació sobre el que demanes al Web Creu Roja: www.creuroja.org. A la part dreta, trobaràs un cercador de cursos. La temàtica del que parlem en aquest post és "Salut i Socors". Allà veuràs llocs, horaris i preus. A més, telèfons per a més informació.

  Estem a la teva disposició també des del Centre de Formació (formacio@creuroja.org)

 • 3 A. Noguera
  escrit per A. Noguera dissabte, 19 d'octubre de 2013 18:10

  Hola, sóc una alumna de batxillerat que està fent el treball de recerca sobre l'epilèpsia i m'agradaria saber què s'ha de fer davant d'un cas d'epilèpsia, o sigui, quin és el protocol a seguir ?

  Moltes gràcies :)

Deixeu un comentari

Comproveu que heu introduït tota la informació (*) requerida on sigui necessària.
Està permesa la introducció de codi HTML bàsic.